top of page

DAGRETREAT

Välkommen till en heldag där du kan släppa taget om alla krav och måsten och bara fokusera på ditt eget välmående.

Ylva Deplanck

Leg. sjukgymnast/ fysioterapeut, yoga-och dansterapeut, andningscoach & sound healer.

www.rootsandcrown.se

 

Med passion, intuition och gedigen kunskap inspirerar jag individer enskilt eller i grupp till att leva ett mera balanserat liv. Sår frön av insikt, självläkning och glädje.

 

Inspirerar till att integrera stillhet, tillfredsställelse, tacksamhet, energi och passion i livet. Uppmuntrar till att stanna upp i nuet – att uppmärksamma livet som pågår just nu i den många gånger hektiska vardagen.

_MG_9635Alt1_edited.png
Om yogaformen - Holiyoga

HoliYoga är en mjuk, lugn, kärleksfull och tillåtande yogaform. Den är både lätt och avancerad på samma gång. Det är överlag mjuka, enkla och varsamma yoga- och andningsövningar, men avancerat så till vida att det kräver en hel del medveten närvaro och öppenhet för impulserna och känslorna inne ifrån kroppen.

Lärarens guidning tillsammans med din intention hjälper dig att komma djupt in i dig själv, din kropp, dina känslor. Det är en yoga för dig som vill utforska ditt inre, höja medvetenheten och din andliga personliga utveckling samt förbättra livskvaliteten. 

 

Om dansformen – frigörande dans, mindfulness i rörelse

Släpp alla föreställningar om vad dans är och vad du kan eller inte kan. Alla kan dansa! Människan har dansat sedan begynnelsen. Din kropp vet. 

Det finns inga bestämda steg, krav eller måsten. Du får möjlighet att i medveten närvaro, hitta din kropps spontana rörelser utifrån dina fysiska förutsättningar. Du dansar företrädesvis barfota och blundandes eller med halvt slutna ögon för att lättare vara närvarande i dig själv. 

I dansen guidas du igenom olika rörelserytmer till olika sorters musik. Genom dansen sätter du stagnerad energi i rörelse och du får möjlighet att landa i din kropp och känslor med full närvaro. Ditt inre får uttrycka sig utan att behöva förklara sig.

acceptans, rörelseglädje, närvaro och energi.

1-DAGSRETREAT MED YLVA

LÖRDAG 

10 OKTOBER

kl. 9:00-16:30

INSTÄLLT RETREAT 10 oktober, vi hänvisar istället till retreatet 21 november.

Andas djupare – upplev livet djupare – landa i dig själv! Välkommen till en heldag med mjuk terapeutisk yoga och dans, en stund för dig.

 

Här får du kärleksfullt utforska andningen, rösten och kroppen. Kanske vända något av dina invanda andningsmönster till något som kan hjälpa dig att balanseras och läka både fysiskt och emotionellt. En kropp som börjar andas släpper taget om gammalt skräp, känslor och gifter i alla dess former och du börjar processen att återerövra sig själv, må bättre, få starkare skydd mot negativa energier. Du kan påverka hur du känner och vad som händer i alla dina system, med hjälp av andningen!

Retreatdagen innehåller

Terapeutisk yoga/Holiyoga & terapeutisk dans (moment av röstyoga ingår alltid), meditation, klang & avslappning och sångmeditation. Läs mer längre ner på sidan.

 

Passar för både vana yogisar såväl som nybörjare. Inga förkunskaper krävs. OBS! Du behöver inte kunna dansa. Det är rörelsen som räknas och den utforskande känslan i dig. 

Välkommen!

Vår dag tillsammans

(kan komma att justeras något då Ylva följer  
känslan i stunden för gruppen och närvaron)

 

09.00 - 11.30 Yoga 

11.30 - 12.45 Lunch (ta med egen lunch)

12.45 - 15.00 Dans

15.00 - 15.30 Paus, fika (ingår)

15.30 - 16.00 Meditation och/ eller klang

16.00 - 16.30 Samtal, delning, avslut av dagen

Plats: Centerpeace yoga, Mekanikervägen 13, 146 33 Tullinge.

Ledare: Ylva Deplanck

Kostnad: 1.050 kr, inkl fika. 
Du tar med egen lunch. Det finns kyl, spis och micro.

bottom of page